Kako izabrati auto školu?
Auto Škola FLOYDAuto Škola FLOYD

Kod velikog broja različitih auto škola (u Novom Sadu ih je približno 20), očekivali bi, da je izbor jako jednostavan. Ali ako malo bolje i detaljnije proverimo rezultate pojedinih auto škola možemo utvrditi da su oni poprečni.

Nešto saveta, kako tražiti i naći dobru auto školu.

Znati moramo, da je obuka za vozača motornih vozila sa vidika potrebe svakodnevne upotrebe vozila izuzetno bitna. Zato budite jako kritični kod izbora auto škole.

Raspitajte se u krugu prijatelja, ko je gde i po kakvim uslovima polagao vozački ispit i da li je bio sa auto školom zadovoljan. Neka vam isto tako opišu nedostatke na koje su naišli.

Raspitajte se i o ispitnom centru, tamo se meri uspeh pojedinih auto škola. Uspostavite telefonski a još bolje lični kontakt sa pojedinim auto školama i sa njima se posavetujte. Kod ozbiljnih auto škola će vam već preko telefona reći opširno sve podatke o bitnim stvarima (vrsta vozila u voznom parku, teoretskom i praktičnom obučavanju i o cenama).

Idite pogledajte lično auto škole koje vam se čine zanimljive. Tako ćete dobiti osećaj i predstavu rada u auto školi, vidite standard, nivo obučavanja u pojedinim auto školama, njihove instruktore, zadovoljstvo kandidata, opremljenost prostora i još dosta drugog. Na osnovu posete će te se lakše odlućiti.

Nemojte se zadovoljiti lažnim obećanjima, neprimereno opremljenim prostorima, niti sa manjim brojem časova.

Propisani fond sati je propisan na osnovu dokazanih metoda sa kojima je utvrđeno koliko je potrebno da se pripremi kandidat za dobrog i sigurnog učesnika u saobraćaju.

Zapamtite da se vozački ispit polaže jednom i ako se u auto školi nismo dovoljno naučili cenu kasnije plaćamo u saobraćaju. Kasnije učenje u saobraćaju može biti jako tragično i skupo. Raspitajte se kako u pojedim školama imaju odnos prema teoretskom obučavanju, što je jako bitno za kasnije obučavanje praktičnog dela vožnje. Kandidati koji su bez dobrog predznanja teoretskog dela obično imaju slabije rezultate u praktičnom obučavanju. Auto škola bi vas sa tim oštetila za važne teoretske pojedinosti, koje ćete morati kasnije upotrebljavati kod praktične obuke-vožnje. Verovatno ste utvrdili pravu nameru,a to je više sati praktične obuke.

Pobrinite se da termine za teoriju i praktičnu obuku uskladite sa svojim ličnim i službenim obavezama. Preporučljivo je da se odlučite za polaganje ispita kada svoje lične i službene obaveze možete uskladiti sa obavezama u auto školi.

Cena je jedan od važnih faktore. Videćete da vam ozbiljna auto škola neće nuditi jeftinu obuku. Koliko ćete morati na kraju sve plaćati, ovisi od kvaliteta i inteziteta vaše obuke. Budite jako oprezni u izboru auto škole koje vam svoje usluge nude po jako niskim cenama. Kao i svako preduzeće, mora i auto škola pokrivati svoje troškove.

Auto škole sa garantovanom najnižom cenom ne mogu zapošljavati kvalitetne instruktore. Vi pak sigurno pored sebe želite najboljeg instruktora, koji je dobre volje i siguran. Zar ne? A šta je kvalitetno i jeftino? Gde je vaša cena?

Ako ste u vezi određene stvari nezadovoljni, kažite to jasno odmah na početku. Ozbiljne i dobre auto škole i dobri instruktori se trude prilagoditi svakom kandidatu individualno. Ako imate osećaj da ste na pogrešnoj adresi, zamenite auto školu. To možete napraviti bilo kada, to je vaše pravo.

Dovoljno je otići do „poligona“za obuku i pogledati kako se neki odnose prema svom kandidatu, dok stoje i tračare a kandidat se samoobučava a dragoceno vreme mu prolazi…U Novom Sadu ćete naići i do 30% jeftinije usluge ,znajte ono što vam se nudi jako jeftino uvek na kraju bude skuplje…

Veoma je bitna i tradicija i vreme osnivanja auto škole.

Za svaku uslugu tražite propisan dokaz o uplati kao i ugovor o uslovima obuke.

Cenite Vaše vreme i ne dozvoli te da Vaša obuka traje duže od 60 dana. Sami birate datume polaganja u ISO sistemu obučavanja.

Sretan izbor i dobru obuku.

FLOYD